DinaCard Start

DinaCard Start kartica pripada paleti nacionalnog DinaCard programa i po svom karakteru je debitna kartica namenjena mlađoj populaciji, odnosno licima ispod 27 godina. Dizajn kartice je moderan i nesvakidašnji u svetu kartičarstva, postavljen vertikalno. Sama kartica funkcioniše po principu on-line autorizacije, što znači da korisnik kartice koristi raspoloživi iznos sredstava po tekućem računu.

 

Može se koristiti za plaćanje robe i usluga i za podizanje gotovine na šalterima banaka i u mreži bankomata. Na bankomatima i šalterima Komercijalne banke podizanje gotovine DinaCard Start karticom ne podleže plaćanju naknade (besplatno je).

 

DinaCard Start kartica izdaje se automatski prilikom otvaranja tekućeg računa, bez naknade i troškova održavanja. Na prednjoj strani kartice nalazi se broj transakcionog dinarskog računa korisnika, tako da osim funkcije platne kartice, istovremeno služi i kao identifikaciona (ID) kartica tekućeg računa.

 

Komercijalna banka DinaCard Start karticu izdaje bez naplate troškova izrade i članarine, tako da je ona sa aspekta korisnika potpuno besplatna.

 

Pored osnovne, korisnik može zahtevati izdavanje do dve dodatne kartice (koje su vezane za tekući račun korisnika osnovne kartice).

Nacionalnu DinaCard Start karticu moguće je koristiti i u inostranstvu za:

  • kupovinu robe i usluga na prodajnim mestima obeleženim Discover Network ili Diners Club International logotipom,
  • podizanje gotovine na bankomatima i plaćanje na samouslužnim terminalima obeleženim Discover Network, Diners Club International ili Pulse logotipom.

 

Za sve zaključene transakcije u inostranstvu takođe se zadužuje tekući račun korisnika.


Preporučujemo!Saveti za čuvanje kartica i sprečavanje zloupotrebe
Besplatnu uslugu obaveštavanja o autorizaciji platne kartice putem SMS servisa u cilju prevencije zloupotrebe Detaljnije >>>