MasterCard debit Contactless kartica

MasterCard Debit Contactless kartica je debitna internacionalno važeća platna kartica koja poseduje naprednu ContactlessTM tehnologiju (Tap&Go) koja omogućava obavljanje beskontaktnih transakcija, čime Vaše svakodnevne kupovine možete obavljati brže, lakše i jednostavnije. 
Osim uštede dragocenog vremena, plaćanje ovom karticom pruža visok stepen bezbednosti, imajući u vidu da poseduje čip modul, kao najsavremeniji vid zaštite podataka o korisniku kod bezgotovinskog vida plaćanja. 

Kako biste postali korisnik, dovoljno je da imate otvoren tekući račun i podnesete Pristupnicu za izdavanje u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke. 
Karticu možete koristiti za plaćanje na prodajnim mestima opremljenim POS terminalima (beskontaktne i kontaktne transakcije), podizanje gotovine na bankomatima, kao i za CNP (Card Not Present) transakcije (Internet plaćanja, MO/TO (Mail Order/Telephone Order), kataloška, telefonska prodaja i sl.). 
Transakcije se obavljaju u veoma kratkom periodu od svega nekoliko sekundi, prinošenjem kartice do čitača za beskontaktna plaćanja.
Beskontaktne transakcije se mogu vršiti samo na prodajnim mestima koja su opremljena POS terminalima koji poseduju čitače za beskontaktna plaćanja. 
Svi čitači za beskontaktna plaćanja na sebi imaju sledeći simbol: komercijalna banka paypass

Kada se plaćanje vrši u zemlji, ukoliko je iznos beskontaktne transakcije manji od/ili iznosi 1.500,00 RSD nije neophodan unos PIN-a, dok ukoliko je iznos beskontaktne transakcije veći od 1.500,00 RSD neophodan je unos PIN-a.
Kada se plaćanje vrši u inostranstvu, ukoliko je iznos beskontaktne transakcije manji od/ili iznosi 25,00 EUR nije neophodan unos PIN-a, dok ukoliko je iznos beskontaktne transakcije veći od 25,00 EUR neophodan je unos PIN-a.
Maksimalani iznosi beskontaktnih transakcija za čiju realizaciju nije neophodan unos PIN-a u zemlji i inostranstvu utvrđeni su od strane MasterCard asocijacije i Banka na iste ne može uticati.
U slučaju da prodajno mesto nije opremljeno POS terminalom sa čitačem za beskontaktna plaćanja, kartica se koristi na standardan način. 
Podizanje gotovine na bankomatima Komercijalne banke širom zemlje je potpuno besplatno.
Korisnik kartice u trenutku obavljanja transakcije mora imati pokriće na svom tekućem računu.

 

Za korisnike MasterCard Debit Contactless Gold kartica MasterCard Business Club pruža:

  • Neograničenu konzumaciju hrane i pića
  • Besplatnu upotrebu Wi-Fi i IP TV
  • Asortiman strane i domaće štampe
  • Upotrebu računara, faksa i mašine za fotokopiranje

Za više informacija posetiti: MasterCard Business Club

Saznajte više o pogodnostima MasterCard Elite programa!

Preporučujemo!

Saveti za čuvanje kartica i sprečavanje zloupotrebe
Besplatnu uslugu obaveštavanja o autorizaciji platne kartice putem SMS servisa u cilju prevencije zloupotrebe Detaljnije >>>